Svatomartinský večer s husou

Na svatého Martina s pohárkem plným vína!

Svatomartinská tradice sahá několik století do minulosti a jih Moravy se k ní stále hrdě hlásí. Každoročně se na sv. Martina otevírají první láhve vína pocházejícího z podzimní sklizně. A pokud se „svatomartinské“ vyvede, bývá kvalitní celý ročník. Ochutnávání mladého vína vytváří skvělou příležitost pro setkání s přáteli před nastávajícím zimním obdobím.

Pokud navštívíte penzion Nad sklepem v první půli listopadu, máte možnost zažít hostinu, kde nemohou chybět tradiční pokrmy.

  • Moravské přesňáky – dozlatova opečené bramborové placky s husími játry
  • Pečená husa 1000g s červeným zelím a brusinkami, bramborové lokše a drbáky (vím prd, co to je, ale najdu to)
  • Jako pozornost podniku servírujeme staročeské buchty
  • K pečené huse se samozřejmě podává mladé svatomartinské víno